Képviselői Hírlevél – 2011/4

Németh Zoltán önkormányzati képviselő tájékoztatója – Budafok 2-es választókerület

A következő örvendetes kerületi hírekről tájékoztatom Önöket:

ÚJ OKMÁNY- ÉS ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODA

Április végén kerül sor az új iroda átadására. Az eddigi Okmány- és Ügyfélszolgálati Iroda nem volt akadálymentes, hiszen a lépcső melletti felvonót segítség nélkül nem lehet igénybe venni. A belső közlekedőutak sem akadálymentesek, és a látássérülteket szolgáló vezetősávok sincsenek meg. Az új iroda ezzel szemben teljesen akadálymentes lesz.
Másik ok, ami miatt halaszthatatlanná vált az új iroda kiépítése, hogy a jelenlegi szabályok szerint nem pályázhat európai uniós forrásokra az az önkormányzat, amelynek az okmány- és ügyfélszolgálati irodája nem teljesen akadálymentes. Jelentős forrásoktól estünk volna el, ha nem reagálunk. Reméljük, az eddig meglehetősen rosszul kihasznált Promontor Udvar Üzletház forgalma és ezzel vonzereje is fellendül. A Polgármesteri Hivatalban a régi okmányiroda helyére kerül a KÖSZ 22 Zrt. f.a. feladatait átvevő szervezeti egység, és ezzel felszabadulhat a Kereszt utcai épület.
Egészében tehát nem csak vadonatúj, korszerű, akadálymentes ügyfélszolgálat épül, de anyagilag sem fizet rá az önkormányzat.

KÉSZÜLHETNEK A SZAKRENDELŐ FELÚJÍTÁSÁNAK TERVEI

Az önkormányzat a költségvetésében gondoskodott a felújítás feltételeinek megteremtéséről. Üte mezetten fog sor kerülni a munkákra. A legsürgősebb a homlokzat szigetelése, a nyílászárók cseréje. A kazán és a gépészet cseréjével együtt már jelentős megtakarításra nyílik lehetőség, ami megkönnyíti a felújítás további ütemeinek elvégzését. A több évre tervezett munkák során a működést végig fenn kell tartani, ezért is van szükség gondos és mindenre kiterjedő tervezésre.

TÖBB MINT TÍZMILLIÓ FORINTÉRT ÜLTETÜNK FÁKAT

Az önkormányzat idén minden eddiginél több fát ültethet el. A fák nem csak abban segítenek, hogy kerületünk zöld jellege továbbra is fennmaradjon és erősödjön, hanem a légszennyezés csökkentésében is szerepük van. Kérjük a kedves kerületi lakókat, hogy a www.bp22. hu honlapon vagy közvetlenül nálam jelezzék, hová kérnek új fákat, hol kísérik szívesen figyelemmel a csemeték növekedését, ápolják és locsolják őket.

MOST KEZDŐDIK AZ IDEI VIRÁGOSÍTÁSI PROGRAM

Virágágyások beültetésére lakcímenként átlag 50 db egynyári növényt, utcafrontra néző balkonok díszítésére pedig lakásonként átlag 10 db növényt lehet igényelni az önkormányzattól. A nevelésükhöz szükséges ládákat, virágföldet és a gondoskodást a jelentkezőknek kell biztosítaniuk. További információk, jelentkezési űrlap a www.bp22.hu honlapon találhatók.

AZ IDEI KÖLTSÉGVETÉSBEN SZEREPLŐ KÖRZETI KÖZTERÜLETI MUNKÁK:

Útépítés: Tatárka u. (Vincellér u.-Portyázó u.)

Útfelújítás: Lomnici u. (Jegenye u.-Lomnici u. 4.)

Földútjavítások:

  • Tatárka utca
  • Portyázó-Tatárka utca sarok
  • Portyázó utca
  • Sárgarigó utca
  • A Hittérítő utcából nyíló 234321/1 hrsz. telken
  • Páfrányforduló
  • Alkotmány utca 26.

 

Elérhető vagyok:
e-mail: z.nemeth@euroweb.hu
honlap: www.nemethzoltan.hu
tel.: 06-20-662-7037
Fogadóóra minden hónap első péntekén, előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján.

by