Németh Zoltán HÍRLEVELE – 2011. 12.

BUDAFOK-TÉTÉNY ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐJÉNEK TÁJÉKOZTATÓJA

A 2012-ES KÖLTSÉGVETÉS CÉLKITŰZÉSEI – MUNKAHELYTEREMTÉS ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉS

November 15-én, a Városházán sajtótájékoztatón számoltunk be Soltész Miklós államtitkár úrral a jövő évi költségvetés tervezetéről. A beterjesztett költségvetés-tervezetből és az utóbbi idők intézkedéseiből jól láthatóak kormány legfontosabb vállalásai:

 • az államadósság csökkentése
 • a munkahelyteremtés, a foglalkoztatottság bővítése
 • az otthonteremtés
 • a devizahitelesek megmentése
 • az adórendszer egyszerűsítése és kitisztítása.

Ennek megfelelően a 2012-es költségvetési év legfőbb céljai az alábbiak:

 • a Start-munkaprogram beindítása: 594 ezer jövedelempótló juttatásban részesülőből 200 ezer visszavezetése a munkaerőpiacra; 28 ezer forintról 48 ezerre nő a nettó jövedelmük
 • a nyugdíjrendszer erős alapokra állításának folytatása
 • az egészségügy finanszírozásának megoldása (az államadósságot újratermelő alrendszerek átalakítása)
 • Országvédelmi Alap létrehozása (az euróválság veszélyeinek elhárítására)
 • adóegyszerűsítés, az adókiskapuk bezárása.

A kiemelt célok megvalósítására ezért több pénzt fordít Magyarország (uniós források felhasználásával), így

 • társadalmi felzárkóztatásra +39,3%
 • gazdaságfejlesztésre +22,2%
 • az oktatás megújítására +6%
 • a közbiztonság erősítésére +5.8%
 • az egészségügy átalakítására +4%
 • a hatékony állam kiépítésére +1,5%

Budafok-Tétényt érintő örömhírt is találunk a jövő évi költségvetésben. Tavaly – több képviselő társaságában – beadott módosító indítványom nyomán a budapesti földutak aszfaltozására kétmilliárd forintos alap jött létre. Ez azóta beépült a költségvetésbe. A támogatásból Budafok-Téténynek idén 170 millió forint jutott, és jövőre is hasonló összeg várható.

Számos kormánypárti módosító indítvány elfogadásával jelentős fejlesztésekre nyílik mód. Budapesten megújulhat a Kossuth Lajos utca és a Ferenciek tere is, elkezdődhetnek az Erkel Színház rekonstrukciójának előkészületei. Bővülhet az országos bírói szervezet, és növekedhet az ügyészek száma, hozzájárulva az igazságszolgáltatás gyorsításához.
GARBÓCI LÁSZLÓ DÍSZPOLGÁRUNK BUDAPESTÉRT DÍJAT KAPOTT

A fővárosi önkormányzat elismerését november 17-én, Budapest születésnapján vette át a budafok- tétényi helytörténész. Mint azt a díjra felterjesztő javaslatomban kiemeltem, Garbóci László a XXII. kerület, így a főváros élő emlékezete, ezzel kiérdemelte az elismerést.

 

Minden kedves budafok-tétényi lakótársamnak szeretetben gazdag karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok!

 

ELÉRHETŐSÉGEIM:
E-mail: zoltan.nemeth@parlament.hu
Honlap: www.nemethzoltan.hu
Fogadóóra minden hónap első péntekén, előzetes, telefonon történő bejelentkezés alapján, a Városháza fsz. 2-es tárgyalójában. Bejelentkezni a 06-20-662-7037-es telefonszámon lehet.

HÍREK A NEMETHZOLTAN.HU HONLAPRÓL:
JÖVŐRE SEM EMELKEDNEK A BKV-TARIFÁK

2012-ben már közlekedhetnek az új metrókocsik a 2-es vonalon. Áremelés helyett inkább a BKV-nál adott béren kívüli juttatásokat, illetve a kollektív szerződés egyes pontjait vizsgálja felül a városvezetés. 15 esztendő után 2011 volt az első olyan év, amikor nem emelkedtek a BKV viteldíjai – 2012-re is ezt tervezi a főváros.
CÉL: AZ IGAZSÁGTÉTEL

Elévülhetetlenné válhatnak az emberiesség elleni bűncselekmények. Ezt törvényben rögzítené az országgyűlés elé terjesztett fideszes javaslat – ezzel lehetne felelősségre vonni az 1956-os forradalmat követő megtorlások politikai megrendelőit. A kormánypárt jóvátételi adót is javasol, amelyet azoknak kellene megfizetniük, akik korábban a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) vezető tisztségviselői vagy a párt vezető szervezeteinek, illetve politikai apparátusának tagjai voltak.
KITERJESZTIK A BUDAPESTI FŰTÖTT UTCA PROGRAMOT

A fővárosi közgyűlés döntése szerint egy IX. kerületi ingatlanban alakítanak ki hajléktalanszállót, ott nyílik meg a Fűtött utca program harmadik intézménye.
A KEMPELEN A LEGJOBBAK KÖZÖTT

A legjobb eredményeket elért hazai középiskolák sorában szerepel a XXII. kerületi Kempelen Farkas Gimnázium a Köznevelés című szaklap legújabb számában. Ez a 2005 és 2009 közötti eredményeket vizsgálta, és a felvételi-arányokat, az érettségi átlagpontot, az OKTV-n elért pontszámot, valamint a nyelvvizsga-arányokat tekintette az értékelés alapjául. Eszerint a budafok-tétényi Kempelen Farkas Gimnázium diákjai az első két kategóriában kiváló, második kettőben jó eredményt értek el. (A honlapon megjelent cikkben képeket talál az idei szalagavatóról is.)

Részletek a nemethzoltan.hu honlapon

by